Dragobetele ?!

Daca mai e la moda... iubirea? Ea este o constanta a naturii umane, e inscrisa in genele noastre atat de adanc, incat nici macar acest inceput de mileniu, nebun, dezumanizant si agresiv, n-o poate uzurpa. E marea noastra sansa, alaturi de credinta in Dumnezeu, de a fi fericiti, de a triumfa afectiv, intr-o societate care ne umileste metodic, in care suntem panditi, fara aparare, de cosmaruri. Semne de ingrijorare exista: din ce in ce mai multi adolescenti teribilisti intorc spatele valorilor traditionale, in favoarea celor ale societatilor de consum, tentati de sexualitate, si mai putin de dragoste, sedusi de ideea ca iubirea adevarata va deveni in viitor o amintire; din ce in ce mai multe fete frumoase se lasa captivate de perspectiva unei vieti opulente, alaturi de parteneri miliardari. Din pacate, nu toti oamenii tanjesc dupa o mare dragoste. Multi dintre semenii nostri isi cauta fericirea, atat cat le e dat lor sa fie fericiti, in ispitele lumii materiale, in vicii, in putere. Pentru un politician veros, o ora de demagogie televizata poate insemna mai mult decat o dragoste ca in povesti... Dar dincolo de "moda", de imperfectiuni si esecuri, dragostea ramane cea mai frumoasa provocare a destinului nostru pe Pamant. Vom iubi in continuare, dupa "puterile" si sensibilitatea noastra, pentru ca fara iubire, sufletul nostru, lumea noastra interioara, dar si cea de dincolo de noi, sunt golite de sens, uscate ca niste frunze strivite intre paginile unei carti.
Ce avantaje prezinta dragostea? Dincolo de impulsurile ei creative, ea este o forta fantastica, o stare de gratie datatoare de bucurie si energie. Indragostiti, devenim mai generosi, mai optimisti, mai plini de elan si de initiative. Mai tineri, mai frumosi, mai sanatosi. Si, nu in ultimul rand, mai sensibili si mai receptivi. O plimbare pe un camp sau printr-un parc, in care am mai trecut de multe ori, neatenti la firele de iarba sau la trilul pasarilor, se preschimba acum intr-o peregrinare de vis. Simtim cum totul prinde sens si frumuseti nestiute, cum ne topim in natura, respirand laolalta cu ea. Un miracol al intimitatii, al fericirii de a fi atinsi de aripa unui inger ratacit prin miristi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca nu aveţi cont Blogger, introduceţi comentariul , apoi selectaţi "Nume/Adresă URL" din lista "Comentaţi ca :", completati cu numele dumneavoastra si o adresa URL (ex.: http://www.nume.com/), apoi click pe butonul "Postaţi un comentariu".