Pentru cei ce vor sa afle ce este muzica Reggae !


Reggae este un gen muzical dezvoltat prima dată în Jamaica spre sfârşiturl anilor 1960.
Reggae este un stil care îşi are originile în dezvoltarea stilurilor ska şi rocksteady, cu un tempo în general mai lent decât cel al ska şi rocksteady. Reggae de obicei are accentul pe a 2-a şi a 4-a bătaie din fiecare măsură, având 4 bătăi pe măsură.
"Reggae" este adesea asociat cu mişcarea Rastafari, o influenţă importantă asupra multor muzicieni reggae importanţi încă de la începutul său. Tematica versurilor e foarte diversă, incluzând iubirea, credinţa, relaţiile, sărăcia, nedreptatea şi alte probleme sociale.

Stilul reggae a rezultat din combinarea a trei elemente definitorii: Patriotism, Comercialitate si Rastafarianism. Desi se simt influentele din R&B si Jazz, nimeni nu poate contesta originalitatea stilului. Muzica reggae este influentata de cea africana, astfel tobele Nyahbinghi sunt la loc de cinste in instrumentatia formatiilor.

Prima forma de reggae este stilul muzical numit "ska". Influentele muzicii europene sau americane nu au fost usor de ignorat, astfel primele piese ale stilului ska au fost de fapt niste remix-uri ale unor hit-uri europene, cu influente ale muzicilor din Caraibe.

In timp, stilul ska a evoluat spre rocksteady, forma in care acest gen de muzica este raspandit in intreaga lume de catre Bob Marley. Aceasta se intampla in anul 1960, cand influenta rock si-a facut simtita aparitia. Astfel, muzica a cunoscut modificari, erau din ce in ce mai putine trompete decat la ska, tobele subliniau anumite versuri sau lipsa acestora, iar ritmul piesei era preluat de catre chitara bass. Rocksteady reprezinta insasi esenta reggae-ului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca nu aveţi cont Blogger, introduceţi comentariul , apoi selectaţi "Nume/Adresă URL" din lista "Comentaţi ca :", completati cu numele dumneavoastra si o adresa URL (ex.: http://www.nume.com/), apoi click pe butonul "Postaţi un comentariu".